85 درصد سبد معیشت کارگران صرف مسکن می‌شود

بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران گفت: هزینه مسکن برای کسانی که از بد مسکنی رنج می‌برند دست‌کم ۷۰ درصد و برای کسانی که به دنبال مسکنی بدون محدودیت‌های بد مسکنی هستند حدود ۸۵ درصد سبد معیشت را دربر می گیرد.

85 درصد سبد معیشت کارگران صرف مسکن می‌شود

حمیدرضا امام‌قلی‌تبار، بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران، درباره وضعیت اقتصادی اخیر و رکود تورمی توضیح داد که در این شرایط تقاضا برای کالا و خدمات کاهش یافته و هزینه‌ها افزایش یافته است. این وضعیت باعث کمبود نقدینگی و مشکلات پرداخت حقوق معوقه برای کارفرمایان شده و به چالش‌هایی برای سازمان تأمین اجتماعی منجر شده است. 

وی همچنین به مشکلات تولیدکنندگان اشاره کرد که به دلیل کاهش فروش با مسائل مالیاتی و برگشت چک مواجه هستند. نگرانی کارگران از امنیت شغلی به 95 درصد رسیده و این امر بر بهره‌وری آنان تأثیر منفی گذاشته است. 

امام‌قلی‌تبار تأکید کرد که حقوق کارگران در ایران نمی‌تواند سبد معیشت آنان را تأمین کند و افزایش دستمزد تنها راه ایجاد تقاضا و رشد اقتصادی است. او ارائه سبد کالا را تسکینی موقت دانست و بر لزوم افزایش قدرت خرید کارگران تأکید کرد. 

وی همچنین به مشکل بد مسکنی اشاره کرد که بخش عمده‌ای از سبد معیشت کارگران را تحت تأثیر قرار می‌دهد و نسبت هزینه مسکن در ایران به سبد خانوارها بسیار بالاتر از میانگین جهانی است.