دعوت از مدیریت شهری شیراز برای ارائه تجربیات و دستاوردهای حوزه زیستمحیطی به دیگر کلانشهرها در کمیسیون کشاورزی مجلس
همایش بینالمللی مدیریت محیط زیست شهری درراستای جایگاه «شیراز بهعنوان پایتخت محیط زیستی آسیا ۲۰۲۴» با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان و صاحبنظران، دانشگاهیان و علاقمندان به این حوزه به میزبانی شهرداری شیراز در سالن همایشهای شهر راز برگزار شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی بیان کرد: هر کشوری با نگاه به آینده به توسعه دست پیدا میکند.
محمدجواد عسکری با بیان اینکه سلامت جامعه درراستای توسعه پایدار موضوع مهمی است، گفت: متاسفانه به دلیل کوتاهیهای شکل گرفته، چالشهای زیادی در این حوزه پیش رو داریم که باید این مهم با همافزایی حل شود.
وی اضافه کرد: مجلس در راستای مأموریت ذاتی خود در حوزه تقنینی، برنامههای خوبی دنبال کرده است. خوشبختانه برای بحث امنیت غذایی و سلامت جامعه حول چهار محور کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست از بدو ورود به مجلس یازدهم تمام قوانین مندرس و کهنه را به روز و برای توسعه این بخشها قوانین بهروز و جدید ایجاد کردهایم.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در برنامه پنج ساله هفتم توسعه کشور هم مسائل مربوط به محیط زیست کامل و جامع دیده شده است.
عسکری با تأکید بر این نکته که اگر در قالب یک نقشه راه با برنامههای زمانبندی بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت پیش نرویم، آسیب خواهیم دید، گفت: در گذشته ۲۲۰ حکم دائمی در حوزه محیط زیست ابلاغ شده که رعایت نمیشدند. در این راستا جلسات متعددی برگزار و به دستگاههای اجرایی مأموریت دادیم که در حوزه مأموریتی خود ایفای نقش کنند.
وی اضافه کرد: اگر امروز شیراز به عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا معرفی میشود اگرچه امری خوب است اما کافی نیست و باید با استفاده از ظرفیتهای فعلی و دانش.بنیان، این مهم را به کلانشهرهای دیگر هم تعمیم دهیم.
نماینده مردم شهرستانهای داراب و زریندشت در مجلس شورای اسلامی همچنین به آلودگی هوا هم اشاره و بیان کرد: بسیاری از شهرها در پی آلودگی تعطیل شدند که موضوع تعطیلی، آسیب جدی به اقتصاد کشور میزند. اما مقصر چه کسی و ایراد کجاست؟
عسکری با بیان اینکه اثرگذاری مسائل زیستمحیطی با توسعه پایدار محقق میشود اما دقت نکردیم و یک جاهایی بی تدبیری کردیم، عنوان کرد: باید شرایط را به گونهای دنبال کنیم که طرحهای زیست محیطی سریعتر اجرایی شوند.
وی بر استفاده از توان شرکتهای دانش بنیان و تشکلهای مردمنهاد در این باره تاکید کرد و گفت: در بودجه ۱۴۰۴ به طور ویژه موضوعات را رصد کردیم و امروز نوبت حوزه اجراست که به وظیفه خود عمل کند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی همچنین با قدردانی از اقدامات شهرداری شیراز، از مدیریت شهری برای ارائه تجربیات و دستاوردهای حوزه زیستمحیطی به دیگر کلانشهرها به کمیسیون متبوعش خود دعوت کرد.