بهشت احمدی، نقطه تلاقی سوگ و امید، جایی که ۲۳۰ قرنیه چشم برای زندگی دوباره اهدا شد

رضا جاویدی، رئیس سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری شیراز گفت: مهربانی مردم شیراز باعث شده است ۲۳۰ مورد اهدا‌ی قرنیه در بهشت احمدی انجام شود؛ این فقط یک آمار نیست، بلکه امیدی است برای بیماران چشم‌انتظار.

بهشت احمدی، نقطه تلاقی سوگ و امید، جایی که ۲۳۰ قرنیه چشم برای زندگی دوباره اهدا شد
در گوشه‌ای آرام و مملو از خاطرات ازدست‌رفته، نوری دوباره متولد می‌شود؛ نوری که از چشم‌هایی خاموش برمی‌خیزد و در چشم‌هایی دیگر، روشنایی و بینایی می‌بخشد. در آرامستان بهشت احمدی شیراز، ایثار خانواده‌های داغدار، زندگی را به بیماران نیازمند پیوند قرنیه هدیه می‌کند.
 
 آرامستان‌ها معمولاً با سکوت، اندوه و یاد عزیزان همراه‌اند؛ اما گاه در دل همین فضا، می‌توان از جان‌فشانی، نوع‌دوستی و انسان‌دوستی گفت. در آرامستان بهشت احمدی شیراز، جایی که نگاه‌ها از دنیای فانی بریده می‌شود، چشم‌هایی به دنیای تازه‌ای از روشنایی گشوده می‌شوند. این‌جا، قرنیه‌هایی که دیگر به دنیا نگاه نمی‌کنند، امیدی دوباره برای کسانی‌ است که در تاریکی، چشم‌به‌راه بینایی‌اند.
 
رئیس سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری شیراز ، با اشاره به ثبت ۲۳۰ مورد اهدای قرنیه چشم در آرامستان بهشت احمدی اعلام کرد که ۱۷۶ مورد از این تعداد مربوط به سال ۱۴۰۳ و ۵۴ مورد در سه ماهه اول سال ۱۴۰۴ بوده است.
 
رضا جاویدی تصریح کرد: با تلاش سازمان مدیریت آرامستان‌ها شهرداری شیراز و واحد بانک چشم مستقر در آرامستان بهشت احمدی و رضایت و ایثار خانواده متوفیان، تاکنون ۲۳۰ مورد اهدای قرنیه چشم صورت گرفته که ۱۷۶ مورد آن در سال ۱۴۰۳ و ۵۴ مورد در سه ماهه اول سال ۱۴۰۴ بوده است.
 
وی درباره اهمیت این اقدام گفت: با توجه به نیاز به بافت قرنیه چشم، این اقدام توانسته مشکل بخشی از بیماران در صف انتظار پیوند قرنیه را رفع کند.
 
چگونگی روند اهدای قرنیه
 
رئیس سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری شیراز درباره روند اهدای قرنیه بیان کرد: پس از مذاکره با خانواده متوفیان توسط کارکنان آرامستان و واحد بانک چشم مستقر در آرامستان بهشت احمدی و اعلام رضایت بازماندگان جهت اهدای عضو، قرنیه توسط کادر درمان بیمارستانی برای استفاده و انجام عمل پیوند قرنیه به بیمارستان جهت بیماران در صف پیوند منتقل می‌شود.
 
جاویدی همچنین در توضیح فرآیند اهدای عضو گفت: اهدای عضو فرآیندی است که در آن عضو یا بافت زنده از یک فرد «اهدا کننده» به شخص دیگری «گیرنده» منتقل می‌شود تا به بهبود کیفیت زندگی گیرنده کمک کند یا حتی زندگی او را نجات دهد.
 
رئیس سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری شیراز درباره تأثیرات اهدای قرنیه افزود: اهدای قرنیه چشم می‌تواند بینایی افراد نیازمند پیوند قرنیه را سال‌ها حفظ کند.
 
وی در پایان یادآور شد: براساس اطلاعات پزشکی، برای اهدای قرنیه این امکان وجود دارد تا ۲۴ ساعت پس از مرگ، قرنیه چشم بیمار جدا و پس از انجام فرآیند تخصصی و آزمایشات لازم به گیرنده اهدا می‌شود.
 
 در جهانی که تاریکی‌های ناگهانی سهم برخی از آدم‌ها می‌شود، نوری که از دل ایثار و فداکاری خانواده‌های داغ‌دیده برمی‌خیزد، گواهی روشن از همبستگی انسانی است. اهدای قرنیه در آرامستان بهشت احمدی، تنها یک اقدام پزشکی نیست؛ حکایتی است از پیوند انسان با انسان، از دل سوگ با دستان امید، از مرگ به زندگی.
 
وقتی چشمان خاموش، آینه‌ای می‌شوند برای دیدن دوباره، بهشت احمدی نه‌تنها جایگاه ابدی تن‌ها، که سکوی پرواز نوری جاودانه خواهد بود.