استقبال شکوهمند از کنسرت علیرضا قربانی در بیرون از تخت گاه تخت جمشید
کنسرت علیرضا قربانی با استقبال بی نظیر ایرانیان در بیرون از تختگاه تخت جمشید و در فاصله 50 متری آن از شامگاه گذشته آغاز شد.
توریسم آنلاین:در حالی که تبلیغات پاشنه آشیل گردشگری کشوربوده ودر خلا این مهم رسانه های جهان با ایران هراسی و نمایش پرده های تاریک و غیر واقعی از کشورمان ، گردشگران جهان را از سفر به این سرزمین کهن و زرخیز منصرف می کنند، برگزاری کنسرت در تخت جمشید رویدادی ملی و موثر برای یک مانور تبلیغاتی گسترده از ظرفیت های عظیم گردشگری و فرهنگی ایران تلقی می شود.
گرچه در روزهای اخیر نگرانی های ازسوی دوستداران میراث فرهنگی مطرح شده که حاکی از تعهد و دلبستگی آنان به داشته های میراثی است اما اساتید و کارشناسانی، هم از سوی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و هم برخی دانشگاهها مانند دانشگاه تهران نظرات مثبت خود را درباره برگزاری این کنسرت اعلام کردهاند.
به گفته علیرضا عسگری چاوردی، مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید مکان برگزاری کنسرت موسیقی بیرون از تختگاه تخت جمشید بوده و در فاصله ۵۰ متری در زیر سطح ارتفاع ۱۷ متری تختگاه انجام میشود. تختگاه تخت جمشید از بلوکهای سنگی بزرگ بنا شده است و ارتفاع آن از سطح زمین حداکثر ۲۰ متر بوده است و ارزیابی کیفی منظر صوتی در مجموعه میراث جهانی تخت جمشید برای تمام بناهای این مجموعه طی یک طرح پژوهشی با دانشگاه هنر تهران به صورت میدانی انجام شده است. نتایج حاصل از بیشینه، میانه و کمینه صوت، متوسط شدت صوت، نمودارهای اسپکتروگرام و شدت انرژی صوت در قالب نقشههای گرافیکی این طرح نشان میدهد منبع تولید صدا باید از داخل تختگاه تخت جمشید جدا شود و به بیرون از محوطه انتقال یابد بنابراین در تمهید اجرای برنامه موسیقی این موضوع لحاظ شده است و مکان اجرا برنامه به بیرون از تخت جمشید انتقال داده شد.
هیچ صوتی به تختگاه تخت جمشید نمیرسد
در همین راستا مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس نیز گفت : کنسرت موسیقی در ۵۰ متری صفه انجام میشود و تمام بلندگوها پشتشان به صفه است و اساساً هیچ صوتی به تختگاه نمیرسد.
محمد ثابت اقلیدی تصریح کرد: شامگاه ۹ تیرماه همراه با گروه کارشناسان میراث فرهنگی از مکان آماده شده برای برگزاری کنسرت و پشت استیج تست گرفتیم و مشخص شد که هیچ صدایی به تختگاه تخت جمشید نمیرسد.
وی در عین حال این نکته را یادآور شد که هرکسی نگران است و نسبت به برگزاری کنسرت اعتراض دارد میتواند درزمان برگزاری کنسرت به پشت استیج بیاید و از نزدیک مشاهده کند که هیچ صدایی به تختگاه تخت جمشید نمیرسد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس، برگزاری این کنسرت را یک اتفاق بزرگ برای رونق صنعت گردشگری در استان دانست و گفت: این یک اتفاق بزرگ برای استان فارس است و خیالتان راحت میکنم که هیچ صدایی پشت استیج کنسرت نیست که بخواهد به آثار تاریخی ما آسیبی برساند.
ثابت اقلیدی با بیان اینکه استقبال از این کنسرت بسیار بالا بوده است، به طوری که اکثر بلیتها در خارج از استان فارس به فروش رفته است، اذعان داشت: برگزاری چنین رویدادهایی هم باعث رونق گردشگری و به تبع آن رونق اقتصادی استان و هم باعث ایجاد نشاط اجتماعی در جامعه میشود.
گفتنی است برگزاری رویداد هنری در بنایی با قدمتِ چند هزار ساله در سراسر جهان مرسوم بوده و پیش از این «سیرکوس ماکسیموس» و «کولوسئوم» در رم، «ایفل» در پاریس، «اودئون هرودس آتیکوس» در یونان، «هرم گیزا» در قاهره، «تاج محل» در هند، «کارتاژ» در تونس و دهها بنای تاریخی دیگر در سرتاسر دنیا میزبانِ رویدادهای هنری و به خصوص کنسرتهای موسیقی بودهاند. رویدادهایی که بدون هیچ آسیبی به بنا برگزار شدهاند. برگزاری رویداد هنری در بنایی به قدمت و عظمت تخت جمشید رویایی است که اکنون تحقق آن برای دوستداران هنر وموسیقی کشورمان محقق شده است.تخت جمشید اولین تصویر ایران در ذهن گردشگران جهان است و این رویداد و انعکاس آن در رسانه ها بار دیگر توجه آنها را به ایران و تاریخ و تمدن باشکوهش و هنر وموسیقی دلنشین آن جلب خواهد کرد .