معیشت خانواده دغدغه مدیریت شهری/ کلنگ زنی بازارچه‌های میوه و تره‌بار در مناطق یازده‌گانه

شهرداری شیراز بر اساس طرح «از مزرعه تا سفره» کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر، از درآمد حاصل از اجاره‌بهای بازارچه‌های عرضه مستقیم میوه و تره‌بار چشم‌پوشی خواهد کرد که با اجرای این طرح انتظار می‌رود بهای میوه و تره‌بار در بازارچه‌های شهرداری شیراز نسبت با بازار کاهش یابد.

معیشت خانواده دغدغه مدیریت شهری/ کلنگ زنی بازارچه‌های میوه و تره‌بار در مناطق یازده‌گانه

شوراهای اسلامی شهر و شهرداری شیراز با حمایت مدیریت ارشد استان در ادوار مختلف طرح‌های مختلفی را به‌منظورحمایت اقتصادی جامعه در بازارچه‌های عرضه مستقیم میوه و تره‌بار شهرداری در دستور کار قراردادند؛ اما علی‌رغم تلاش‌های صورت گرفته هیچ‌یک از آن‌ها نتوانست به دلایلی فاصله قیمت‌ها را در هم بشکند و با کاهش قیمت محسوسی درزمینهٔ میوه و تره‌بار روبرو باشیم، حال شهرداری شیراز با حمایت شورای اسلامی شهر و به‌ویژه کمیسیون سلامت، محیط‌ زیست و خدمات شهری با ارائه طرحی نو وارد میدان عمل شده است.
 
بر اساس طرح کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر، شهرداری شیراز از درآمد حاصل از اجاره‌بهای بازارچه‌های عرضه مستقیم میوه و تره‌بار چشم‌پوشی خواهد کرد.

با تصویب شورای اسلامی شهر، تأکید شهردارشیراز و استاندار فارس، ۱۷ غرفه میوه و تره‌بار در بازارچه‌های زیر نظر شهرداری شیراز به طرح از مزرعه تا سفره اختصاص یافت.

با اجرای این طرح انتظار می‌رود بهای میوه و تره‌بار در بازارچه‌های شهرداری شیراز نسبت با بازار کاهش 30 درصدی را نشان دهد که گام مؤثری در راستای مدیریت هزینه‌های اقتصاد خانوار محسوب می‌شود.

این مسئله سبب می‌شود تا اصناف در فضایی رقابتی وارد میدان شده و کلیت موضوع به نفع مردم و کاهش سودهای نجومی واسطه گران تمام گردد.
 
حال باید دید این جهاد خدمت‌رسانی شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز تا چه اندازه موفق خواهد بود.
 
ضرورت اجرای موفقیت‌آمیز این طرح هم‌افزایی دستگاه‌های متولی و افزایش نظارت‌های میدانی است.

قدردانی شورا از کمیسیون سلامت و خدمات شهری

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در این نشست از اقدام کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا در راستای حمایت از اقتصاد خانواده قدردانی کرد.
 
سید ابراهیم حسینی با اشاره به اینکه شورای ششم با مصوبه واگذاری  بازارچه‌ها به بهره‌برداران حسن نیت خود را در ارائه خدمات مطلوب به شهروندان نشان داده است، گفت: در این مسیر اعضای شورا و  شهرداری شیراز نهایت همکاری را با بهره‌برداران از بازارچه‌ها خواهند داشت تا شاهد افزایش رضایتمندی شهروندان باشیم.
 
وی تأکید کرد: مصوبات مرتبط با معیشت مردم در کنار زمینه سازی برای افزایش رفاه و آسایش مردم، این آگاهی را برای شهروندان به ارمغان می آورد که نمایندگان آنها در پارلمان محلی و شهرداری در مسیر بهبود معیشت آنها گام بر می دارند.
 
حسینی تأکید کرد: در مسیر اجرای این مصوبه مهم باید این اعتماد را ایجاد کنیم که مدیریت شهری در مسایل رفاهی گام های برمی دارد.
 
 
به باور رییس شورای اسلامی شهر شیراز، مدیریت شهری تنها مسول ساخت پل و زیرگذر نیست بلکه وظیفه ارائه خدمات رفاهی مردم را نیز بر عهده دارد و با عملکردهای مطلوب باید جوابگویی شهروندان باشد.
 
 
وی خاطرنشان کرد: در مسیر بهره برداری از بازارچه‌ها باید تدابیری اندیشیده شود که منافع  بهره بردار و شهروندان دیده شود.

 سیاست گذاری بر مبنای کار کارشناسی

نایب رییس شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه  جلسه نیز با اشاره به تاریخچه راه اندازی بازارچه‌های عرضه مستقیم میوه و تره بار گفت: در شورای پنجم با وجود اینکه با دعوت از ۷ دستگاه تفاهم نامه ای فی مابین آنها و مدیریت شهری امضا گردید اما به دلیل عدم واگذاری کار به بهره‌برداران واقعی، این مصوبه به سرانجام نرسید
.
محمد تقی تذرویی با تأکید بر تغییر رویکرد نسبت به  بهره برداری تمایز از بازارچه‌ها در شورای ششم و انجام کار کارشناسی بر مصوبه قبلی عنوان کرد: با اصلاحیه که در کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری صورت گرفت امروز شاهد واگذاری این بازارچه‌ها به بهره براداران واقعی هستیم.
 
 
به گفته نایب رییس شورای اسلامی شهر شیراز خروجی این مصوبه باید به نفع مردم باشد و رضایتمندی آنها را به همراه داشته باشد و انتظار می رود با نظارت سازمان میادین و مشاغل شهرداری شیراز و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز و نظارت مستمر اعضای این کمیسیون این موفقیت حاصل گردد.

کاهش قیمت میوه و تره بار با چشم پوشی از درآمدزایی در ادامه این نشست هم اندیشی، رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری شیراز از اختصاص غرف میوه و تره بار به شکل رایگان در ۱۷ بازارچه زیر نظر این سازمان برای اجرای طرح از مزرعه تا سفره بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر و تأکید شهردار شیراز و استاندار فارس خبر داد.
 
پژمان شفیعی هدف از اجرای این طرح را عرضه محصولات با کیفیت و قیمت مناسب و تامین منافع شهروندان عنوان کرد و اظهار داشت: برای اجرای مطلوب طرح از مزرعه تا سفره، هفت بسته متنوع در نقاط مختلف شهر تهیه و از طریق فراخوان فرایند انتخاب واجدین شرایط با در نظر گرفتن ۱۳ شاخص در دستور کار قرار گرفت.
 
وی با بیان اینکه واگذاری رایگان غرف، اقدامی بزرگ از سوی شهرداری است، بیان داشت: رایگان شدن غرف مشوقی برای مشارکت بهره‌برداران توانمند و در راستای افزایش رضایت مندی شهروندان انجام شده است.
 
رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری شیراز با بیان اینکه بزودی این طرح در بازارچه‌های شهرداری اجرایی خواهد شد، تصریح کرد: قطعا عرضه محصولات کشاورزی به لحاظ کیفیت و قیمت در مقایسه با گذشته متفاوت خواهد بود و شهروندان آن را حس خواهند کرد‌.

معیشت خانواده دغدغه پارلمان شهری

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز از دغدغه پارلمان شهری نسبت به معیشت اقشار جامعه خبر داد.

مسعود زارعی در جلسه‌ای که با حضور رئیس و نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر و رئیس سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری شیراز و جمعی از بهره‌برداران بازارچه‌های عرضه مستقیم میوه و تره‌بار برگزار شد از وجود انضباط اداری در سازمان میادین و مشاغل شهرداری احساس رضایتمندی کرد و گفت: سازمان میادین و مشاغل و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری شیراز بسترساز اجرای موفق مصوبه شورا درزمینهٔ بهره‌برداری از بازارچه‌های عرضه مستقیم میوه و تره‌بار است.

وی با اشاره به اینکه بهره‌برداران منتخب شهر شیراز  در یک فرایند ارزیابی عرضه میوه و تره‌بار شناسایی شدند، افزود:  اصناف بخش مهم کار این پروژه خدماتی است و شورا ناظر بر عملکردها است.

این عضو شورا در ادامه به اجرای ۱۵ پروژه شاخص در راستایی افزایش اعتماد عمومی مردم  پرداخت و گفت: تلاش کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای ششم و مدیریت شهری در اجرای این ۱۵ پروژه رضایت مردم و اثرات مثبت این طرح در معیشت وزندگی مردم است.

تأثیر مثبت بازارچه‌ها در اقتصاد خانوار

زارعی به اجرای مصوبه بهره‌برداری از بازارچه‌های عرضه مستقیم میوه و تره‌بار به‌عنوان یک اتفاق مبارک که تأثیر مثبتی بر معیشت مردم خواهد گذاشت پرداخت و گفت: در اسفندماه سال گذشته شورای شهر مصوبه بهره‌برداری از بازارچه‌ها را به شهرداری ابلاغ کرد که برخی از کلان‌شهرها  خواستار الگو گرفتن از این مصوبه برای اجرای آن در شهرهای خود شدند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز با تأکید بر این مطلب که مدیریت شهری از درآمد حاصل از این بازارچه‌ها چشم‌پوشی کرده است عنوان کرد: مدیریت شهری با اجرای این مصوبه از کسب  درآمد از ۴۳ غرفه در بازارچه‌های شهری در راستای حمایت از سفره مردم صرف‌نظر کرده است.

زارعی با اشاره به اینکه  عرضه و فروش میوه و تره‌بار  باکیفیت در این بازارچه کمتر از قیمت بازار خواهد بود، تصریح کرد: سازوکاری در اجرای این طرح در معاونت اقتصادی استانداری مشخص‌شده است که نظارت بر عملکرد بازارچه‌ها را بر عهده  اتاق اصناف و سازمان میدان‌ها و مشاغل شهرداری شیراز گذاشته است.

 این عضو شورای شهر شیراز همچنین از کمیته نرخ‌گذاری برای قیمت‌های میوه و تره‌بار در این بازارچه‌ها خبر داد و گفت:  با نرخ‌گذاری هوشمند تمام قیمت‌های اجناس در تمام بازارچه‌ها یکسان خواهد بود.

 وی همچنین بر اهمیت سیمای بازارچه‌ها و بهبود شرایط موجود تأکید کرد و گفت: یکی از مصوبات شورای شهر احداث بازارچه‌های بزرگ‌مقیاس در مناطق یازده‌گانه شهرداری و واگذاری آن به بهره‌برداران است که در همین راستا  اولین بازارچه بااعتبار ۱۶۰ میلیارد تومان در منطقه هفت شهرداری کلنگ زنی شده است.

کلنگ زنی بازارچه‌ها در مناطق یازده‌گانه

زارعی ادامه داد: کلنگ زنی چند بازارچه دیگر در سطح مناطق یازده‌گانه در دستور کار است که بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته تا 3 سال دیگر در تمام مناطق یازده‌گانه شهرداری بازارچه‌های بزرگ‌مقیاس احداث می‌گردد.
 
وی همچنین از رسانه‌ها به‌عنوان ناظران و مطالبه گران احداث و عملکرد این بازارچه‌ها یادکرد و افزود: راه‌اندازی بازارچه‌های عرضه مستقیم میوه و تره‌بار یک طرح مردمی است.
 
به گفته رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای ششم، شهرداری تهران موفق‌تر از مابقی شهرها در خصوص واگذاری بازارچه‌ها عمل کرده است و از درآمد چنین فضاهایی چشم‌پوشی کرده و نتیجه آن را دیده است که این موضوع نشان‌دهنده این است که شهرداری‌ها باید از برخی درآمدها برای ارائه مستقیم خدمات به مردم  صرف‌نظر کند تا شاهد افزایش رفاه  مردم باشیم.
 
 
زارعی با تأکید بر این مطلب که راه‌اندازی بازارچه‌ها به شکل متفاوت‌تر از گذشته در دستور کار است، گفت: واگذاری بازارچه‌ها به بهره‌برداران با شیوه‌ای متفاوت، موفقیتی بزرگ برای مدیریت شهری فعلی به شمار می‌رود.
 
 
وی افزود: واگذاری این بازارچه‌ها از اواخر خردادماه امسال آغاز می‌گردد.
 
او از ساماندهی با فروشان میوه و تره‌بار در طرح ساماندهی خبر داد و گفت: تمامی وانت‌بارها طی گام‌های متعدد ساماندهی خواهند شد.

انتخاب اصلح برای واگذاری به واجدین شرایط

شفیعی افزود: حسن سابقه بهره برداری در بازارچه‌های شهرداری، مالکین و مستاجرین باغات فعال، سردخانه، گلخانه های فعال، مالکیت و فعالیت در زمین زراعی زیر کشت، بهره بردار سورتینگ میوه، تولید و توزیع کنندگان میوه گواهی شده، عضو شبکه تعاونی روستایی، دارای پروانه کسب یا معرفی نامه از سوی اتحادیه صنف میوه و تره بار و شهروند بومی شیراز را از مهمترین شاخص های انتخاب واجدین شرایط است.
 
او خاطر نشان کرد: پرونده  متقاضیان در کمیته ارزیابی متشکل از نماینده اتاق اصناف، رئیس اتحادیه صنف میوه و تره بار، نهادهای نظارتی و شهرداری شیراز بررسی و در نهایت افراد واجد شرایط بر اساس امتیازات اخذ شده بر مبنای شاخص های ۱۳ گانه انتخاب شده اند.
 
وی در ادامه با بیان اینکه طرح از مزرعه تا سفره دغدغه مسوولین استانی و شهری بوده است تا بتوانند اقدام موثری در رضایت مندی مردم و تاثیر مثبتی در سفره مردم داشته باشد، اظهار کرد: با توجه به تحریم‌های اقتصادی و فشاری که بر مردم تحمیل می‌شود و توقعاتی که مردم از مسئولین دارند این است که دست به دست هم داده تا با توجه به تاکیدات اعضای شورای شهر و شهردار شیراز برای معیشت مردم طرحی که مورد توجه استاندار محترم نیز هست در قالب غرفه های شهری و غرفه های که قبلا هم با این عنوان فعال بوده اقدام نماییم.

تبیین سازو کارهای نظارتی

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری شیراز در ادامه با بیان اینکه ساز و کار نظارتی خوبی در حوزه عرضه محصولات پیش بینی شده است، اظهار کرد: نظارت بر اجرای این طرح در مرحله اول توسط حوزه نظارتی سازمان میادین و مشاغل شهرداری شیراز پیش بینی و در مرحله دوم این نظارت در حوزه بسیج اصناف و اتاق اصناف و اتحادیه های مربوطه در کنار کمیته نظارتی استانداری پیش بینی شده است.
 
وی در ادامه مردم را بهترین ناظر بر امور دانست و گفت: شماره تلفن هایی در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت تا تخلفات احتمالی را گزارش دهند.
 
رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری شیراز با بیان اینکه طرح مزرعه تا سفره الگوی بومی است، گفت: در شهر تهران بیش از سیصد بازارچه عرضه محصولات کشاورزی وجود دارد که بر اساس روش خودشان اداره می گردد، پایتخت مسایل فرهنگی، سیاسی، اقتصادی  حمایت های هیات دولت را دارد اما چنین ساز و کاری در دیگر شهرها وجود ندارد، در شهر شیراز شهرداری شیراز از درآمد های غرفه ها چشم پوشی کرده است تا عرضه کنندگان محصولات کشاورزی اجناس خود را ارزان تر به دست مصرف کنندگان برسانند.