اکسپوی اوساکا میزبان پاویون‌های نوآور و خلاق

نمایشگاه جهانی ۲۰۲۵ در اوساکای ژاپن با حضور ۱۶۰ کشور و منطقه آغاز شد. این رویداد فرصتی برای نمایش فناوری و فرهنگ‌های متنوع است و ژاپن به‌عنوان میزبان امیدوار است که این نمایشگاه امیدی تازه به جهان ببخشد.

اکسپوی اوساکا میزبان پاویون‌های نوآور و خلاق

 افتتاحیه نمایشگاه جهانی ۲۰۲۵ روز شنبه در شهر اوساکای ژاپن برگزار شد. این نمایشگاه با موضوع «طراحی جامعه آینده برای زندگی‌های ما» برگزار می‌شود و ژاپن امیدوار است از طریق ایده‌های مرتبط با زندگی، جهان و آینده، اتحاد و همبستگی را به تصویر بکشد. شیگرو ایشیبا، نخست‌وزیر ژاپن در افتتاحیه ابراز امیدواری کرد که این رویداد بتواند وحدت جهانی را در دنیایی که با جنگ‌های تجاری و اختلافات روبه‌رو است، احیا کند.

ایشیبا در این رابطه گفت که جهان از پاندمی کرونا عبور کرده و اکنون با تهدید جامعه جزیره‌ای مواجه است، در چنین زمانی، بسیار ارزشمند است که مردم از سراسر جهان در اینجا گردهم آیند و درباره موضوع زندگی بحث کنند و فناوری‌های پیشرفته، ایده‌ها و فرهنگ‌های متنوع را تجربه کنند. حدود ۱۳۰۰ نفر، از جمله امپراتور ژاپن، در مراسم افتتاح حضور داشتند و حدود ۱۸۰ کشور، مناطق و سازمان‌ها در این رویداد شرکت داشتند.

این دومین نمایشگاه جهانی اوساکا پس از رویداد موفق سال ۱۹۷۰ است که توانست ۶۴ میلیون بازدیدکننده جذب کند؛ رکوردی که تا سال ۲۰۱۰ در شانگهای شکسته نشد. نمایشگاه‌های جهانی رویدادهای بزرگ بین‌المللی هستند که کشورها از سراسر جهان گرد هم می‌آیند تا نوآوری‌ها، فرهنگ‌ها، فناوری‌ها و ایده‌های آینده را به نمایش بگذارند؛ هر کشور شرکت‌کننده غرفه‌ای اختصاصی بر اساس موضوع نمایشگاه طراحی می‌کند.

از جمله نکات برجسته این نمایشگاه که تا اواسط اکتبر ادامه خواهد داشت، می‌توان به شهاب‌سنگ مریخ، دستگاه شستشوی انسان، قلب مصنوعی تپنده‌ای که از سلول‌های بنیادی رشد یافته و مجسمه‌های هلو کیتی ساخته‌شده از جلبک اشاره کرد.

بزرگ‌ترین سازه چوبی جهان به نام «حلقه بزرگ» نیز در اکسپو قرار دارد. این سازه توسط معمار مشهور، سو فوجیموتو طراحی شده است که آن را فرصتی ارزشمند برای گردهمایی فرهنگ‌ها و کشورها برای ایجاد تنوع و اتحاد توصیف کرده است.

نخست‌وزیر ژاپن، شیگرو ایشیبا، نیز در این رابطه اظهار داشت که این رویداد می‌تواند حس وحدت را احیا کند. او گفت: «ما از طریق نمایشگاه می‌خواهیم بار دیگر حس اتحاد را به جهان بازگردانیم.»

پاویون چین حدود ۳۵۰۰ متر مربع مساحت دارد و به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین و متمایزترین پاویون‌های خارجی ساخته‌شده در این نمایشگاه جهانی شناخته می‌شود. ظاهر معماری پاویون چین از بامبوهای چینی و طومارهای سنتی الهام گرفته است. غرفه آمریکا با تم «آمریکای زیبا» بر مناظر طبیعی، فناوری هوش مصنوعی و فضا متمرکز شده و شامل شبیه‌سازی پرتاب موشک است.

موضوع پایداری در سراسر نمایشگاه مشهود است؛ برای مثال، غرفه سوئیس تلاش دارد کمترین اثر زیست‌محیطی را داشته باشد. اما انتقاداتی نیز به ماهیت موقتی این رویداد وارد شده است؛ چراکه پس از اتمام آن، جزیره مصنوعی اوساکا برای ساخت یک مجتمع تفریحی تخلیه خواهد شد.

با وجود تاریخچه طولانی نمایشگاه‌های جهانی که از سال ۱۸۵۱ در لندن آغاز شد، استقبال عمومی از این رویداد در ژاپن چندان بالا نبوده است. تاکنون ۸.۷ میلیون بلیت پیش‌فروش شده که کمتر از هدف ۱۴ میلیونی بوده است. همچنین افزایش گردشگری باعث شده اقامتگاه‌های اوساکا اغلب پر باشند و قیمت‌ها سرسام‌آور شود.