۲۱۲ پروژه گردشگری فارس با ۱۷ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در دست اجراست

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس با بیان اینکه ۲۱۲ پروژه گردشگری در این استان با اعتباری افزون بر ۱۷ هزار میلیارد تومان در دست اجراست، گفت: فارس از نظر ایجاد تاسیسات گردشگری توسط بخش خصوصی رتبه دوم و در جذب سرمایه‌گذاری رتبه پنجم کشور را دارد.

۲۱۲ پروژه گردشگری فارس با ۱۷ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در دست اجراست

محسن ضیایی شنبه در جلسه شورای اداری شهرستان لامرد، افزود: توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و گردشگری در شهرستان‌های مختلف فارس از اولویت‌های مهم اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و در این میان لامرد از ظرفیت‌های منحصربه‌فردی برخوردار است که باید با مشارکت مردم و مسئولان، شکوفا شود.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس با اشاره به ثبت ملی ۸۲ اثر تاریخی لامرد، ادامه داد: میراث ناملموس نیز بخشی مهم از میراث فرهنگی است و می‌کوشیم این میراث نیز در لامرد و دیگر شهرستان‌های استان به ثبت ملی برسند.

ضیایی با اشاره به تاثیر صنایع و مهاجرپذیری صنعتی در شکل‌دهی به هویت فرهنگی جدید شهرستان‌ها، گفت: تحولات صنعتی و جمعیتی باید به گونه‌ای مدیریت شود که توسعه صنعتی در لامرد همراه با صیانت از هویت بومی باشد.

او بیان کرد: راه‌اندازی موزه‌های محلی، خانه‌های خلاق صنایع‌دستی و واگذاری پروژه‌های مرمتی به بخش خصوصی در لامرد ضروری است.

ضیایی با استقبال از پیشنهاد فرماندار لامرد مبنی بر راه‌اندازی موزه مردم‌شناسی در این شهرستان، گفت: اداره‌کل میراث فرهنگی برای راه اندازی این موزه، آماده همکاری سه‌جانبه با شهرداری و فرمانداری است و می تواند در خصوص تجهیزات موزه و طراحی محتوا کمک کند.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس اظهار کرد: ایجاد رونق صنایع دستی لامرد به دلیل همجواری این شهرستان با استان‌های جنوبی کشور و ارتباط با کشورهای حوزه خلیج فارس اهمیت بالایی دارد.

او افزود: در این زمینه، ایجاد خانه خلاق صنایع دستی و ثبت شهرهای ملی صنایع دستی، زمینه‌ساز اقتصاد و اشتغال جوانان خواهد بود و در این مسیر نیز معاونت صنایع دستی استان آماده حمایت از طرح‌های نو، تامین تجهیزات و ارائه تسهیلات است.

۲۱۲ پروژه گردشگری فارس با ۱۷ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در دست اجراست

میراث ساسانی لامرد نیازمند مرمت فوری است

در این نشست ضرورت‌های مرمتی میراث تاریخی لامرد نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

رئیس شورای شهر اهل با اشاره به وضعیت طاق آبرسان این شهر، اثر برجای‌مانده از دوره ساسانی، اظهار کرد: این شاهکار معماری یک هزار و ۶۰۰ ساله نیازمند مرمت فوری است.

سید محمود قتالی اظهار کرد: در صورت بی‌توجهی، بخش‌های باقی‌مانده نیز در معرض نابودی قرار خواهند گرفت.

حجت‌الاسلام علی صفری، امام جمعه اشکنان نیز با بیان اینکه ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی این بخش هنوز در سطح ملی شناخته نشده است، گفت: لازم است اقدامات لازم برای ثبت آثار شاخصی چون مسجد علی‌خان، برکه‌خان و مسجد باقرخان انجام شود.

در زمان حاضر سه هزار و ۲۲۸ میراث فارس به ثبت ملی رسیده و ۱۳ اثر تاریخی این استان نیز در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

لامرد جنوبی‌ترین شهرستان فارس است که در ۳۷۴ کیلومتری شیراز واقع شده و با هرمزگان همسایه است