شیراز در گام چهلونهم جهش توسعه؛ همافزایی هویت، فرهنگ و طبیعت در مسیر آیندهای پایدار
در چهلونهمین مرحله از «جهش توسعه شهری»، مجموعهای از پروژههای عمرانی، فرهنگی، زیستمحیطی و خدماتی با اعتبار ۴۴۰۰ میلیارد تومان در پهنه کلانشهر شیراز کلید خورد. همزمان با این رویداد، فاز نخست موزه شهر (بلدیه)، عملیات اجرایی پل زندگی و باغموزه هنر، به همراه طرحهای متعدد در مناطق یازدهگانه شهری، آغاز شد؛ پروژههایی که نویدبخش ارتقای زیرساختها، بهبود کیفیت زندگی شهروندان و گام بلند شیراز در مسیر توسعهای پایدار و مبتنی بر هویت و فرهنگ شهری هستند.

کلانشهر شیراز در سالهای اخیر با تمرکز بر توسعه متوازن و ارتقای زیرساختهای شهری، گامهای پرشتابی در مسیر نوسازی و بهبود کیفیت زندگی شهروندان برداشته است. اجرای مجموعهای از پروژههای عمرانی، فرهنگی، زیستمحیطی و خدماتی در نقاط مختلف شهر، با هدف ارتقای هویت تاریخی و فرهنگی شیراز و افزایش رفاه عمومی، از مهمترین محورهای فعالیت مدیریت شهری به شمار میرود.
در همین راستا، چهل و نهمین مرحله از افتتاح، بهرهبرداری و آغاز عملیات اجرایی پروژههای بزرگ شهری با اعتباری چشمگیر، نشان از عزم مدیریت شهری شیراز برای تحول و پیشرفت همهجانبه این کلانشهر دارد؛ به گونهای که با بهرهبرداری و اجرای پروژههای جدید، افق روشنی پیشروی شهروندان و این مرکز تمدنی قرار گرفته است.
پروژههای فرهنگی و زیستمحیطی، اولویت مدیریت شهری برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان شیراز است
شهردار کلانشهر شیراز در آیین آغاز عملیات اجرایی پل زندگی، با بیان اینکه اجرای پل زندگی در ادامه مسیر زندگی است، گفت: مردم این زمانه در یک شرایط قرمز و پر تنشی در شهرها به سر میبرند و لذا ضرورت داشت که این پل در قلب باغات قصردشت برای نشاط اجتماعی شهروندان اجرایی شود تا شهروندان در یک محیط آرامتری اوقات خود را سپری کنند.
محمدحسن اسدی افزود: پیاده راه سلامت در نقطهای که قرار است پل زندگی احداث شود، مورد استقبال مردم واقع شده و امروز افرادی از جنوبی ترین و شمالی ترین نقطه شیراز در این پیاده رو، اوقات خود را میگذرانند.
وی خاطرنشان کرد: امروز مسیر زندگی ما از خیایان شهید رمضانی، همت شمالی، شهید کسایی و کوچه باغهای قصردشت شروع میشود و به چمران و ارتفاعات مشرف بر باغات میرسد.
این مقام ارشد شهری با بیان اینکه این پل تنها محل عبور نیست که فضایی برای ایستادن و منظرگاهی برای شهروندان است، گفت: جای پل زندگی در شیراز، خالی بود.
اسدی همچنین عنوان کرد: اگرچه اجرای این پروژه در ۳۶ ماه پیشبینی شده اما به ۳۰ ماه تقلیل پیدا خواهد کرد.
شهردار کلانشهر شیراز همچنین از همه دست اندرکاران طراحی تا اجرای این پروژه تقدیر و اعلام کرد که شرکت سدعمران پارس گستر پیمانکاری این پروژه را به عهده دارد.
وی تصریح کرد: یکی از دورانی که مدیریت شهری به باغات و فضای سبز توجه ویژه داشته، شورا و شهرداری فعلی است.که در این راستا باغ ایرانی به مساحت ۱۰ هکتار به زودی تقدیم شیرازیها میشود.احداث باغ سه گوش نیز به مساحت ۱۰ هکتار امسال به اتمام میرسد.همچنین عملیات تملک و خرید باغ بش را هم شروع کردهایم و تا دو ماه آینده به سرانجام میرسد و حداقل ۲۳۰ هکتار باغ با عمر بیش از ۶۰ سال تقدیم مردم میشود؛ چنین اکوپارکی در هیچ کجای کشور نداریم.
اسدی در آیین بهرهبرداری از فاز نخست موزه بلدیه شهر شیراز نیز گفت: این پروژه از پروژههای راهبردی و عملیاتی شهر شیراز بود.
شهردار شیراز با بیان این موضوع که ۷۸ تقاطع، زیرگذر، پل و ..تا قبل از دوره ششم شیراز ساخته شده بود اما طی سه سال گذشته ۳۸ مورد دیگر اضافه شده، گفت: بعضی تنها تصورشان از شهرداری ساخت تقاطع و پل و زیرگذر و…است اما اهمیت پروژههای فرهنگی بر کسی پوشیده نیست.امسال موزه شهر، دانشنامه شیراز و سمفونی شیراز رونمایی شد.
این مقام ارشد شهری با تاکید بر این موضوع که شیراز به عنوان شهری با هویت توریستی، فرهنگی و گردشگری کهن و تمدنی شناخته میشود، گفت: شیراز در دوران زندیه، پایتخت سیاسی کشور بوده و از این روز امروز شهرداری و شورای شهر شیراز، برای نخستین بار احیای پروژه زندیه را در دستور ار قرار داد. میدان نقاره خانه نیز طی هفتههای آینده به بهرهبرداری میرسد.
اسدی با بیان اینکه اهمیت موزه نیز بر کسی پوشیده نیست، خاطرنشان کرد: گردشگران زمانی که میخواهند به جستوجو شهرها بپردازند، ابتدا به موزه مراجعه میکنند.
وی با تصریح بر این مطلب که ما اهل توسعه هستیم و پیشه ما تحول و توسعه است، گفت: با خالی شدن ساختمان قدیم اداری شهرداری، بر تبدیل شدن آن به موزه تاکید داشتم در حالی که بعضی از مسئولان دنبال استقرار محل کارشان در این ساختمان برای چند سال بودند اما امروز کلید این موزه تقدیم مردم شیراز میشود و اینجا محلی برای حفظ و نگهداری و استفاده عموم خواهد شد.
سکاندار ارشد مدیریت شهری به «شیراز ۱۴۰۴» که باید متفاوت از شیراز قبل باشد، هم اشاره کرد و گفت: به شهروندان قول میدهیم تا چند ماه آینده اتفافات خوبی در این شهر رقم خواهد خورد.
وی اظهارکرد: شیراز کار باقی مانده برای انجام زیاد دارد اما با کمک دلسوزان تلاش میکنیم که هویت و اصالت این شهر حفظ شود.
افتتاح فاز نخست موزه شهر شیراز و آغاز عملیات اجرایی پل زندگی و باغموزه هنر؛ گامی بلند برای نشاط اجتماعی در شیراز
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس گفت: بهشت ویژگیهایی دارد که در تصور انسان نمیگنجد و نمیتوان آن را توصیف کرد، اما ما شیراز را همتراز بهشت میدانیم؛ با این حال، هنوز بسیاری از ظرفیتهای آن شکوفا نشده است که با تمرکز بر آنها، امکان بهرهبرداری فراهم خواهد شد.
محمودرضا رضایی کوچی افزود: دو پروژه “پل زندگی” و “باغموزه هنر” از جمله پروژههایی هستند که حس خوبی را به شهروندان منتقل میکنند و در واقع یادآور بهشت هستند.
وی تصریح کرد: اجرای این دو پروژه، آن هم در زمانی که جامعه نیاز بیشتری به شادی و نشاط اجتماعی دارد، اقدامی ارزشمند است که جای تقدیر از شهرداری شیراز دارد.
معاون استاندار فارس همچنین با بیان اینکه شهرداری شیراز هر دو هفته چند پروژه برای افتتاح و بهرهبرداری دارد، از فعالیتهای مستمر شهرداری شیراز در حوزه اجتماعی تقدیر کرد و گفت: امید است زودتر از موعد پیشبینیشده اجرای این پروژه، پل زندگی به بهرهبرداری برسد.
موزه شهر شیراز؛ سرآغاز رویکرد نوین در تقویت هویت و گردشگری شهری
معاون گردشگری وامور زائرین استانداری فارس در آیین بهرهبرداری از فاز نخست موزه شهر(بلدیه) شیراز، گفت: حدود ۱۲۰ سال از تاریخچه مدنیت معاصر و نهادهای شهری مدرن از جمله شهرداری میگذرد، اما در این بازه زمانی در شهر شیراز تنها دو ساختمان موزه ساخته شده بود؛ یکی موزه تاریخ طبیعی و دیگری دفاع مقدس.
مهدی پارسایی با بیان اینکه در دیگر نقاط استان فارس نیز وضعیت خوبی از این نظر نداریم، افزود: وقتی از بیرون نام فارس به گوش میرسد، این تصور در اذهان تداعی میشود که فارس سرزمین تاریخ و تمدن است و باید چندین موزه داشته باشد، اما با دقتی مختصر متوجه میشویم که نبود موزه قابل قبول نیست.
وی تصریح کرد: موضوع گردشگری به عنوان مهمترین اولویت و محور توسعه استان، مسئلهای است که در دهههای گذشته هم به آن اشاره شده و برای مدیران شهری بسیار مهم بوده است.
معاون گردشگری وامور زائرین استانداری فارس تاکید کرد که توجه جدی رهبری به زیرساختهای گردشگری در سفر به استان فارس همچنان تکرار میشود اما اتفاق ویژهای نیفتاده است.
پارسایی به شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز بابت این موضوع که به دغدغه رهبری معظم انقلاب جامه عمل پوشاندند، تبریک گفت و افزود: تخلیه ساختمان قدیم اداری شهرداری شیراز و تبدیل آن به زیرساختی فرهنگی کاری بی بدیل ار سوی شهرداری شیراز بود، در حالیکه تصور آن نمیرفت.
معاون استاندار فارس گفت: اعتماد شهردار به بدنه سازمان فرهنگی برای واگذاری امر احداث موزه هم نقطه امیدی برای شهروندان شیرازی است که میتواند این رویداد باز هم تکرار شود، چرا شیراز ظرفیت ایجاد موزههای موضوعی را در مقیاسهای مختلف دارد و از مدیریت شهری هم توقع است که در ادامه به این موضوع بیشتر بپردازد.
وی با بیان اینکه شورا و شهرداری شیراز، با تغییر عنوان این موزه به موزه شهر، یک روش جدید جهانی را برای این ساختمان تعریف کردند، خاطرنشان کرد: وجود موزه، تقویت حس هویت در شهروندان هر شهری است. در واقع برای تحقق این مهم، موزههای شهر باید رویکرد بسیار تعاملی داشته باشند.
پارسایی تاکید کرد: این رویکرد که موزه باید محل صرف قرارگیری اشیاء تاریخی باشد که در زیست معاصر ما نقشی ندارند، در موزههای شهر ما جایی ندارد.
معاون گردشگری وامور زائرین استانداری فارس تصریح کرد: موزه به مثابه یادخانه است نه فراموش خانه و فضایی است که چیستی و سرزمین مان را یادآور میکند.
تمام ظرفیتهای فرهنگی و معنوی شیراز باید در کنار هم دیده شود/ حفظ کاربری فرهنگی موزه شهر، نتیجه تلاش شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز است
رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت(ع) شورای اسلامی شهر شیراز در آیین بهرهبرداری از فاز نخست موزه شهر (بلدیه) گفت: اصرارهایی برای تغییر کاربری موزه شهر به هتل وجود داشت اما شورا و شهرداری بر تبدیل آن به موزه اهتمام ورزیدند.
محمدرضا هاجری ادامه داد: هر شهری سیرت و صورتی دارد و هنرمند کسی است که بتواند بین سیرت و صورت توازن ایجاد کند و هیچکدام را فدای دیگری نکند.
وی با بیان اینکه شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) محسوب میشود و از طرفی قطب ادبی و گردشگری است، اظهار کرد: باید بین سیرت و صورت شهر توازن برقرار کرد؛ شهر باید هم از نظر سیرت و هم صورت برای مردم آرامبخش، همراه با سلامتی و نشاط، و در عین حال مؤمنانه باشد.
رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت(ع) شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: نسخهنویسی در اختیار کسانی قرار گرفته بود که نتیجه آن جشنهای ۲۵۰۰ ساله بود، اما با نامگذاری شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) توسط رهبر انقلاب، ذهنیت منفی ناشی از جشنهای فرهنگ و هنر و امثال آن از فرهنگ شیراز زدوده شد.
به گفته هاجری، عدهای نمیخواهند شیراز به عنوان قطب گردشگری و زیارت بهطور همزمان دیده شود اما هنر اقتضا میکند که هر دو بُعد را با هم ببینیم.
وی تأکید کرد: تمام ظرفیتهای شهر شیراز باید به صورت یکپارچه دیده شود و از آنها بهرهبرداری درست صورت گیرد تا این کلانشهر به جایگاه واقعی خود برسد.
پل زندگی، پیونددهنده هویت تاریخی و پویایی اجتماعی شیراز است
رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمندسازی شورای اسلامی شهر شیراز، در آیین آغاز عملیات اجرایی پل زندگی بیان کرد: خدای بزرگ را شاکریم که امروز در سایهسار همدلی، تدبیر و نگاه آیندهنگرانه به توسعه شهری، شاهد آغاز عملیات اجرایی یکی از طرحهایی هستیم که نه تنها یک سازه عمرانی، بلکه پیوندی انسانی، فرهنگی و شهری است.
مصطفی کیانیرحیمی با تصریح بر این نکته که «پل زندگی» تنها یک مسیر ارتباطی میان دو نقطه از شهر نیست، گفت: اینجا جایی است که مفاهیم زندگی شهری، پویایی اجتماعی و هویت تاریخی و فرهنگی شیراز به هم میرسند و همافزا میشوند.
وی افزود: پل زندگی حاصل برنامهریزی دقیق در بودجه شهری و بر پایه مطالعات علمی و خلاقانهای است که توسط اداره مطالعات و طراحی شهری شهرداری شیراز شکل گرفته؛ این پروژه، نتیجه تصمیمگیری شورایی و کارشناسانه است. ما در شورای اسلامی شهر شیراز باور داریم که توسعه باید معنا داشته باشد و سازهها باید زبان گویای هویت مردم باشند.
رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمندسازی شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: مصوبه این پروژه در بودجه، نه تنها به عنوان یک عدد و رقم در دفتر مالی محسوب میشود، بلکه ترجمهای بود از آرزوهای ما برای شهری انسانمحورتر، شادابتر و خلاقتر. ما این پل را «پلزندگی» نامیدیم، زیرا در طراحی آن نگاه ما نه صرفاً به سازه، که به انسان بود.
کیانیرحیمی تأکید کرد: این پل قرار است بستری باشد برای قدم زدنها، گفتگوها، لبخندها، اجرای نواهای ملی و آیینی، هنرهای شهری و نظایر آن و شاید مهمتر از همه، فرصتی برای پیوند دوباره میان طبیعت و شهر، میان انسان و محیط و میان خاطره و آینده در شیراز.
وی با تأکید بر این موضوع که توسعه را با طعم فرهنگ میخواهیم، گفت: امید ما این است که روزی، کودکی که از این پل عبور میکند، جزئی از خاطره زیبای آینده شهر ما را بسازد.
تقدیر عضو شورای اسلامی شهر شیراز از اقدامات ارزنده مدیریت شهری
مسعود زارعی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز از اقدامات ارزنده «محمدحسن اسدی» شهردار کلانشهر شیراز و مجموعه مدیریت شهری قدردانی کرد.
افتتاح فاز نخست موزه شهر شیراز با رویکرد تعاملی و روایت جامع مدیریت شهری
معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در آیین بهرهبرداری از فاز نخست موزه شهر (بلدیه) گفت: بازگشایی مرکز شیرازشناسی و رونمایی از دانشنامه شیراز به شکلگیری موزه شهر کمک کرد.
محمدعلی چوبینی با بیان اینکه این موزه، موزهای متفاوت در حوزه شیرازشناسی است که کمک میکند تا ابعاد مختلف شهر شیراز، بهویژه از منظر مدیریت شهری، بهتر معرفی شود، تعاملی بودن و سیال بودن را از ویژگیهای خاص این موزه برشمرد.
وی با اشاره به اینکه سه جلد مطالعاتی برای احداث این موزه انجام شده است، عنوان کرد: در این موزه، پیام مقام معظم رهبری که شیراز را «شهر دین و حماسه» نامیدهاند، بهمعنای واقعی متبلور شده است.
معاون شهردار شیراز با بیان اینکه فاز نخست این موزه امروز در طبقه همکف افتتاح میشود، گفت: گالری موقتی نیز در این موزه پیشبینی شده تا گالریداران شهر شیراز گرد هم جمع شوند.
چوبینی از تمامی کسانی که برای راهاندازی این موزه تلاش کردند، تقدیر و تاکید کرد: ساختمان این موزه خود ویژگی خاصی به این پروژه بخشیده است.
آغاز عملیات اجرایی پل زندگی در شیراز؛ پلی برای پیوند انسان و طبیعت شهری
معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز در آیین آغاز عملیات اجرایی پل زندگی با بیان این نکته که این پل با هدف پیوند میان انسان و طبیعت شهری طراحی شده، عنوان کرد: این پل در حقیقت به نقش مهم انسان در زندگی شهری تاکید میکند.
محمد امین افزود: این پل قرار است یک هم بستگی بین کوهی که در شمال شهر شیراز قرار دارد با باغات این کلانشهر و خرمرود، ایجاد کند.
وی اضافه کرد: با اتمام این پازل شهری که مسیر زندگی را تکمیل میکند، ارتقای زندگی شهری بیش از پیش خود را نشان خواهد داد.
معاون شهردار شیراز ادامه داد: این تقاطع عملا یک تقاطع حمل و نقلی و ترافیکی نیست بلکه پلی برای ارتقای حوزههای فرهنگی، اجتماعی، گردشگری، ورزشی و…خواهد بود.
امین به نحوه انتخاب این طرح هم اشاره و خاطرنشان کرد: سال ۹۹ مسابقهای کشوری برگزار شد و هیئت داوران طرح پل زندگی را به عنوان طرح برتر انتخاب کرد و چند سال گذشت و با بررسی مجدد آن در سال گذشته، عملیات اجرایی این پل اجرایی شد.
وی، طول عرشه این پل با احتساب رمپها را ۵۵۰ مترمربع و عرض آن را ۱۵ مترمربع ذکر کرد و گفت: این پروژه برای پیاده محوری و عبور دوچرخه طراحی شده است.
به گفته معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز، این پل با احتساب تملکها، با اعتباری بالغ بر ۲۵۰۰ میلیارد تومان و در مدت زمان ۳۶ ماه اجرایی خواهد شد.
پل زندگی اتصالدهنده اکولوژیکی میان باغات و ارتفاعات شیراز
معاون شهرسازی و معماری شهرداری شیراز هم در این مراسم آغاز عملیات اجرایی باغ موزه هنر، گفت: پل زندگی، اتصال دهنده یک جریان اکولوژی در شهر شیراز بین باغات و ارتفاعات است.
مهدی قلندری سه ظرفیت شیراز را شامل ارتفاعات، باغات قصردشت و خرمرود عنوان کرد و افزود: اینها توسط پل زندگی با هم ارتباط پیدا میکنند.
وی خاطرنشان کرد: در مجاورت پل زندگی، بزرگترین باغ موزه شهر شیراز نیز در قالب ۴ ساختمان بزرگ و یک حیاط وسیع بین ساختمانها با الگوگیری از باغهای قدیمی و ایرانی قدیمی این کلانشهر اجرایی خواهد شد و فضایی به مجموعه فضاهای کردشگری شهر شیراز اضافه خواهد کرد.
معاون شهردار شیراز خاطرنشان کرد: گالریهای شهری این موزهها، فضا و جایگاه خوبی برای فعالیت هنرمندان ایجاد خواهد کرد.همچنین فضای فراغت کودکان و گردشگران در این پروژه دیده شده است.
پروژههای جدید شهرداری شیراز؛ پیوند انسان، طبیعت و فرهنگ
بنابراین گزارش، چهل و نهمین مرحله از افتتاح، بهرهبرداری و آغاز عملیات اجرایی پروژههای کلانشهر شیراز با اعتبار ۴۴۰۰ میلیارد تومان در مردادماه ۱۴۰۴ آغاز شد. همزمان، عملیات اجرایی و افتتاح پروژههای عمرانی، فرهنگی، زیستمحیطی و خدمات شهری در مناطق یازدهگانه شهرداری شیراز نیز کلید خورد.
در این مرحله، فاز نخست موزه شهر (بلدیه) در میدان شهدا با اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومان افتتاح و به بهرهبرداری رسید. هدف از اجرای این پروژه، بازسازی و بهسازی ساختمان قدیم شهرداری شیراز در راستای توسعه گردشگری و ارائه آثار مربوط به تاریخچه شهر شیراز است.
عملیات اجرایی پل زندگی در مجاورت پیادهراه استاد شجریان با اعتبار ۲۵۰۰ میلیارد تومان آغاز شد. پروژه پل زندگی که به عنوان بخش کلیدی طرح «مسیر زندگی» در مجاورت باغموزه هنر واقع شده، نقش محوری در اتصال باغات قصردشت با باغات ضلع شمالی بلوار شهید چمران ایفا میکند. این پل بر روی رودخانهای احداث میشود که دو سوی شمال و جنوب بلوار چمران را از یکدیگر جدا کرده و هدف آن ایجاد ارتباط پیوسته بین انسان و طبیعت است.
عملیات اجرایی باغموزه هنر نیز در مجاورت پیادهراه استاد شجریان با اعتبار ۱۵۰۰ میلیارد تومان آغاز شد. هدف از اجرای این پروژه، احیای باغات قصردشت و جلوگیری از تصرفات باغات است.
در همین راستا و بهمنظور توسعه زیرساختهای شهری و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان، عملیات اجرایی و بهرهبرداری از مجموعه پروژههای عمرانی، فرهنگی، زیستمحیطی و خدمات شهری در مناطق یازدهگانه شهرداری شیراز با اعتباری بالغ بر ۴۲ میلیارد تومان به شرح زیر آغاز شد:
در منطقه ۳، عملیات اجرایی احداث مخزن ۱۰۰۰ مترمکعبی ذخیره آب در بلوار سرداران شهید آغاز شد.
در منطقه ۴، بهرهبرداری و افتتاح فاز دوم بوستان نوید محمدی در بزرگراه امام خمینی (ره) و محله کشن، بهسازی و تکمیل ساختمان جدید شهرداری منطقه چهار، و مرمت و بهسازی مساجد و حسینیههایی از جمله حسینیه سیدالشهدا، مسجد آیتالله ربانی، حسینیه بقیةالله الاعظم(عج)، مسجد علیبن حسین(ع) عادلآباد و حسینیه صاحبالزمان (عج) ۲۰ متری عدل انجام شد.
در منطقه ۵، عملیات پیادهروسازی بلوار رحمت افتتاح و بهرهبرداری شد.
در منطقه ۷، عملیات اجرایی لولهگذاری جهت دفع آبهای سطحی در محله احمدآباد ـ خلیج فارس آغاز شد.
در منطقه ۸، تعریض، بهسازی، مناسبسازی و بازآفرینی خیابان کریمخان زند (گذر دختر مؤمن) افتتاح و بهرهبرداری شد.
در منطقه ۱۱ نیز مرمت و بهسازی پاکت پارک محلهای کوچه ۸ شهید کاووسی انجام شد.
این اقدامات در جهت بهبود امکانات زیربنایی و خدماتی، تحکیم بافت شهری و ارتقای محیط زیست و سرانه فضای سبز مناطق مختلف صورت گرفته و با تداوم این پروژهها، شاهد توسعه متوازن، پایدار و رضایت روزافزون شهروندان شیرازی خواهیم بود.
گام محکم شیراز برای آیندهای پایدار و پویا
با آغاز چهلونهمین مرحله از جهش توسعه شهری و سرمایهگذاری گسترده در پروژههای عمرانی، فرهنگی و زیستمحیطی، شهرداری شیراز چشماندازی روشنتر در پیش روی شهر و شهروندانش قرار داده است؛ چشماندازی که در آن، تقویت هویت تاریخی، افزایش سرانه فضای سبز، ارتقای زیرساختهای شهری و توجه به نیازهای فرهنگی و اجتماعی همه اقشار مورد توجه قرار گرفته است. حرکت همهجانبه مدیریت شهری، نویدبخش ساخت شهری با نشاط، متوازن و انسانمحور است؛ شهری که پیوند میان گذشته پرافتخار، طبیعت شهری و آیندهای خلاقانه و پایدار را به خوبی رقم میزند.
تداوم این روند، ارتقای سطح خدمات عمومی، افزایش کیفیت زندگی شهروندان و توسعه متوازن مناطق مختلف شیراز را تضمین میکند. با بهرهبرداری از پروژههایی مانند موزه شهر، پل زندگی و باغموزه هنر و نیز آغاز عملیات اجرایی دهها طرح زیرساختی و خدماتی، زمینه دستیابی به شهری سرزنده و پیشرو بیش از پیش فراهم شده است؛ شیراز امروز، با نگاه به افق ۱۴۰۴، به الگویی شاخص از شهرهای فرهنگمحور و طبیعتدوست ایران بدل شده و به سوی جایگاه شایسته خود در عرصه ملی و بینالمللی گام برمیدارد.