دبی میزبان بزرگترین پروژههای خاورمیانه
دبی با رونمایی از پروژه بزرگترین ساحل جهان با گنبدهای زیستی و فناوری پیشرفته در کنار ابرپروژههایی همچون بزرگترین فرودگاه، اولین استادیوم زیر آب، بلندترین برج ساعت مسکونی جهان و دبیلند، گام دیگری در تبدیل شدن به شگفتی جهان برداشته است.
ابرشهر خاورمیانه، دبی، در حال حاضر از بلندترین ساختمانها گرفته تا بزرگترین مرکز خرید، خانه شگفتیهای معماری متعدد است. این شهر بیش از ۴۲۵ رکورد جهانی گینس دارد که بیش از هر شهر دیگری در خاورمیانه است. در جدیدترین اقدام خود نیز به برنامهریزی برای ساخت بزرگترین ساحل جهان با گنبدهای زیستی و فناوری پیشرفته رونمایی کرده که میتواند به شگفتی بعدی جهانی تبدیل شود، زیرا این خط ساحلی ۴۵ مایلی قرار است به بهشت حرا تبدیل شود.
بزرگترین ساحل جهان در دبی
این پیشنهاد بلندپروازانه دارای گنبدهای شیشهای آیندهنگر است که مرکز بازدیدکنندگان، موزه گیاهشناسی و مرکز حفاظت را در خود جای خواهد داد و توسعهدهنده آن از طرحهایی برای کاشت ۱۰۰ میلیون مانگرو در سواحل خلیج فارس رونمایی کرده است. در داخل گنبدهای زیستی، بازدیدکنندگان میتوانند گیاهان مختلف را بررسی کنند و در عین حال اطلاعات بیشتری در مورد جنگلهای حرا و گیاهان منطقه بیاموزند.
گردشگران همچنین میتوانند در طول خط ساحلی قدم بزنند و از طبیعت اطراف و مناظر خیرهکننده اقیانوس لذت ببرند. پروژه حاضر برای علاقهمندان به تناسب اندام و سلامتی نیز مسیرهای دویدن و دوچرخهسواری به همراه تمام امکانات ورزشی ساحلی ارائه داده است.
زیرساختهای پروژه همچنین شامل فضاهای اجتماعی و مناطق اختصاص داده شده به کشاورزی زیست شور (یک روش کشاورزی با استفاده از آب شور) خواهد بود.
علاوه بر مزایای تفریحی، این پروژه با هدف تقویت گردشگری آموزشی و اکوسیستم محلی به نحوی پیادهسازی خواهد شد که طبیعت را با اوقات فراغت ترکیب میکند.
حرای دبی گواهی بر این است که چگونه نوآوریهای شهری و محیطی میتوانند بهعنوان الگویی هماهنگ برای شهرهای سراسر جهان عمل کنند و قدرت دگرگونکننده ادغام حفاظت از محیط زیست با رشد شهری را به نمایش بگذارند. با این حال این پروژه بسیار بیشتر از بازسازی یا تابآوری ساحل و در مورد تعیین یک استاندارد جهانی برای چگونگی تعادل شهرها بین نیازهای کره زمین و نیازهای مردم است.
انتظار میرود که جنگل حرای دبی سالانه ۱.۲۳ میلیون تن کربندیاکسید را جذب کند که معادل انتشار ۲۶۰ هزار خودرو در سال است. این ابتکار پیشگامانه هنوز در مراحل اولیه است، اما مبتکران آن قصد ایجاد یک بزرگراه دوچرخهسواری ۵۸ مایلی را نیز دارند که در یک لوله شیشهای محصور شده است که در اطراف دبی قرار میگیرد و در صورت ساخته شدن، دارای یک کف جنبشی خواهد بود که هنگام پا گذاشتن روی آن انرژی تولید میکند و دبی را به متصلترین شهر پیادهرو یا دوچرخهسوار تبدیل میکند.
برنامههای بلندپروازانهتر دبی برای آینده
دبی همچنین از برنامههای خود برای ساخت بزرگترین فرودگاه جهان رونمایی کرده است که ۲۶۰ میلیون مسافر را از طریق مرکزی ۲۸ میلیارد پوندی جابهجا میکند. به این ترتیب ساخت ترمینال مسافربری جدید در فرودگاه بینالمللی آل مکتوم این شهر آغاز شده است.
این شهر همچنین قرار است اولین استادیوم زیر آب را با سقف شیشهای ۱۰۸ فوتی داشته باشد که به سمت اقیانوس قرار دارد. این پروژه پیشگامانه با قیمت چشمگیر دو میلیارد پوندی قرار است در قسمتی از شهر بین برجالعرب و جزایر نخل جمیرا در دبی واقع شود و علاوه بر نگهداری از ماهیها و حیوانات دریایی، دارای هفت زمین تنیس با صخرههای مرجانی نفسگیر است.
پروژههای بزرگ دبی در حالی انجام میشوند که این شهر در حال آماده شدن برای ساخت بلندترین برج ساعت مسکونی جهان با ارتفاع خیرهکننده ۴۵۰ متری (پنج برابر بلندتر از همتای بریتانیایی ۹۶ متری خود) خواهد بود. در همین حال دبیلند که دیزنیلند خاورمیانه نامیده میشود نیز پس از گذشت ۲۱ سال از چالشها، هنوز در حال ساخت است. این پروژه ۱۰۷ متر مربعی با هزینه حدود ۵۰ میلیارد پوند، دو برابر اندازه استراحتگاه جهانی والت دیزنی خواهد بود و به ۶ منطقه مجزا تقسیم میشود.