سیاست‌های جدید شورای شهر برای جبران خسارات جنگی /۱۲ تا ۱۸ ماه بازده زمانی برای بازگشت به خانه

سیاست‌های جدید شورای شهر برای جبران خسارات جنگی /۱۲ تا ۱۸ ماه بازده زمانی برای بازگشت به خانه

مهدی عباسی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران :
یکی از اولویت‌ها در کشور و برای تمام مجموعه‌ها، اعم از دولت و سایر دستگاه‌ها، کار بازسازی و ساخت مسکن‌هایی است که توسط رژیم صهیونیستی آسیب دیده‌اند. در نتیجه ما هم در شهرداری تهران این را وظیفه خودمان دیدیم.

سیاست‌های مالی و تسهیل ساخت‌وساز برای ساختمان‌های تخریب‌شده
▫️طی جلسات، مصوبه‌ای داشتیم که طبق آن، عوارض ساختمانی‌ای که در این ساختمان‌ها باید تعیین می‌شد را صفر کردیم و هم‌چنین تراکمی تشویقی برای ساختمان‌های تخریب‌شده‌ پیش‌بینی شد که بتوانند از آن استفاده کنند و شریک اقتصادی در کنار خودشان قرار دهند تا هزینه‌های ساخت‌وساز برایشان جبران شود. این سیاست‌های مالی برای پروژه‌های تخریب‌شده است.

چشم‌انداز ۱۸ ماهه برای بازگشت به خانه
▫️شهرداری آمادگی دارد که بتواند به سرعت روند صدور پروانه‌ها را فارغ از تشریفات زائد قانونی دنبال کند. در شرایط فعلی کشور اگر بتوانیم روند نوسازی را سریع‌تر کنیم، چشم‌انداز این است که بسیاری از پروژه‌ها را ظرف مدت ۱۲ تا حداکثر ۱۸ ماه به اتمام برسانیم. حتی آن‌ها که خودشان می‌خواهند بسازند هم می‌توانند به‌ سرعت کار بیفزایند؛ این روند را زودتر به اتمام برسانند و امکان سکونت افراد فراهم شود.

اموال آسیب‌دیده شهروندان هم مشمول خسارت می‌شود؟
▫️ما تولیدکننده لوازم خانگی بسیار خوبی در کشور داریم که به خوبی می‌توان از ظرفیت آن‌ها استفاده کرد. فقط کافی است که فرآیند کار به درستی ترسیم شود و بتوانند از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنند. تولیدکنندگان لوازم خانگی و سازندگان مسکن ما بسیار قوی و قدر هستند و می‌توانند لااقل آنچه را که مردم از دست داده‌اند، به گونه‌ای جبران کنند که مردم حداقل آسیب و فشار را دیده باشند.

حمایت‌های روانی؛ ضرورتی برای بازسازی آرامش در پایتخت
▫️ما ساختارهای اجتماعی و معاونت مرتبط با این موضوع را داریم، ولی فراگیری و گستره‌اش آنقدر وسیع نیست که عموم شهروندان را جواب بدهد. قاعدتاً برخی نیازهای اساسی قابلیت رفع دارد اما مهم آن است که تمام اجزای جامعه‌ به امنیت روانی احترام قائل باشند و همه اعضا، اعم از نخبگان، مسئولان و رسانه‌ها، تلاش کنند امنیت روانی را ارتقا دهند و ناخواسته با اخبار و گزاره‌های نامناسب به امنیت روانی آسیب نزنند.