کنگو کوما،معمار ژاپنی والهام از تکنیک سنتی نجاری ژاپنی در طراحی میز کیگومی
کنگو کوما، معمار ژاپنی در همکاری جدیدی با برند آلمانی اینس زو اینس، یک نسخه ویژه از یک میز به نام میز کیگومی طراحی کرده است که الهام گرفته از همان تکنیک کیگومی ژاپنی میباشد!

کیگومی، یک تکنیک سنتی نجاری ژاپنی است که در ساخت سازههای چوبی مانند خانهها، معابد و زیارتگاهها، بدون استفاده از میخ ، پیچ یا چسب به کار میرود. در این روش، قطعات چوب را با برشهای دقیق و اتصالات پیچیده به هم قفل میکنند تا یه ساختار محکم و پایدار بسازند. این تکنیک از دوره هیآن (قرن هفتم میلادی) در ژاپن رواج داشته است و هنوز هم به خاطر دقت و دوام خود تحسین میشود.
این روش نه تنها کاربردی است، بلکه به چوب اجازه میدهد خود رو نشان بدهد و از نظر زیباییشناسی نیز با فلسفه ژاپنی وابیسابی (پذیرش نقص و سادگی) همراستاست.
اما پایهی این میز که با ظرافت و به صورت شبکهای طراحی شده است، از نوارهای چوب بلوط سفید توپر با ابعاد ۲۰ در ۲۰ میلیمتر ساخته شده است. این پایه میتواند با یک صفحهی رویی از جنس شیشهی اکریلیک یا شیشهی معمولی همراه شود که با قطعات برنزی سفارشیسازی شده به هم متصل میشوند.
همچنین ابعاد این میز ۲۷۰ × ۱۲۰ سانتیمتر است! کنگوکوما آن را پارادوکسی از وزن، زیباییشناسی و جلوههای بصری توصیف میکند که گویی قوانین فیزیک را به چالش میکشد.
این معمار ژاپنی میگوید:
“برای من، میز چیزی عمیقا بینفردی است. میز نماد استراحت، همنشینی، تغذیه، تفکر و گفتگوست؛ گاهی با دیگران و گاهی به تنهایی. اینها اعمال روحی هستند، نوعی سبک شدن جان، که همگی اساسا انسانیاند. هدف ما از این میز، بالا بردن آن به سطحی از سبکی است که امیدواریم برخلاف عرف، شگفتی ایجاد کند و توجه را به اعمال روزمره جلب نماید.”
در توضیح بینفردی (یا مرتبط با روابط بین افراد) باید گفت این اصطلاح معمولا برای توصیف چیزی به کار میرود که به تعاملات، ارتباطات یا روابط بین انسانها اشاره دارد. برای مثال، در طراحی، منظور سخن این است که آن موضوع به چگونگی ارتباط و تجربهی مشترک میان آدمها مربوط میشود