امنترین کشورهای جهان در صورت شروع سومین جنگ جهانی
وقوع جنگی هستهای در قالب جنگ جهانی سوم و ویرانیهای ناشی از آن، با وجود هزاران کلاهک هستهای در حال حاضر، غیرممکن نیست، با این حال کشورهایی در سراسر جهان وجود دارند که حتی در این صورت نیز توانایی بقا و تدوام حیات را دارند.

وقوع یک جنگ جهانی فاجعهبار هستهای با ذخیره جهانی حدود ۱۳ هزار کلاهک هستهای ناممکن و دور از ذهن نیست. از زمان شروع درگیریها میان روسیه و اوکراین در سال ۲۰۲۲ و تنشهای ژئوپلیتیکی متعاقب آن، ترس از چنین جنگی و معنای آن برای بشریت و کره زمین، بیش از پیش برانگیخته شده است. یک درگیری هستهای از مرگومیر اولیه بهدنبال انفجارهای مستقیم گرفته تا اثرات ماندگار تشعشعات، پیامدهای ویرانگری خواهد داشت.
در صورت آغاز این جنگ، جهان با فروپاشی گسترده فناوری روبهرو میشود و بهدنبال آن حدود ۶۳ درصد (بیش از پنج میلیارد نفر) از جمعیت جهان از قحطی خواهند مرد. جنگ هستهای همچنین منجر به کاهش ۹۷ درصدی تولید غذا در چین، فرانسه، روسیه، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا خواهد شد، با این حال کشورهایی در جهان وجود دارند که حتی در صورت شروع چنین جنگی در قالب سومین جنگ جهانی، توانایی تولید غذای کافی برای تغذیه جمعیت و تضمین بقای خود را دارند.
مطالعهای روی ۳۸ کشور جزیرهای بر اساس ۱۳ عامل شامل تولید مواد غذایی، خودکفایی انرژی، تولید و تأثیر فاجعه بر اقلیم و موارد دیگر نشان داد که چند کشور جهان در صورت وقوع فاجعهای ناگهانی همچون یک جنگ هستهای، فوران آتشفشان یا برخورد سیارک، توانایی تولید غذای کافی برای جمعیت خود را دارند. در ادامه با این کشورها آشنا میشویم.
استرالیا در طول تاریخ نشان داده است که میتواند از هر شرایطی جان سالم به در ببرد. مطالعه حاضر ثابت کرد که این کشور یک تولیدکننده قوی محصولات کشاورزی است و میتواند در کنار جمعیت خود، دهها میلیون نفر دیگر را نیز تغذیه کند، علاوهبر این، زیرساختهای مناسب، مازاد انرژی گسترده، امنیت بهداشتی بالا و بودجه دفاعی متناسب همه به قرار گرفتن آن در صدر فهرست حاضر کمک کردهاند، البته استرالیا با مانعی بزرگ روبهروست، اینکه روابط نظامی به نسبت نزدیک آن با بریتانیا و آمریکا، این کشور را به هدفی در جنگ هستهای با روسیه تبدیل کند.
در انتهای لیست امنترین کشورهای جهان در صورت شروع جنگ هستهای، کشورهای جزیرهای فیلیپین، موریس و اندونزی قرار دارند؛ این کشورها میتوانند پس از جنگ هستهای مواد غذایی کافی تولید کنند. پتانسیل بالایی برای تداوم تجارت منطقهای بین اندونزی و فیلیپین وجود دارد، با این وجود سابقه فساد و بیثباتی اجتماعی در این کشورها انعطافپذیری آنها را زیر سوال میبرد.