خط لوله راهبردی پارس کلید خورد

خط لوله راهبردی پارس کلید خورد

نماینده شیراز و زرقان از انعقاد تفاهم نامه پروژه بزرگ انتقال فرآورده های نفتی به استان فارس تحت عنوان(خط لوله راهبردی پارس) خبر داد و گفت: تلاش نمایندگان برای محقق شدن این پروژه بزرگ پس از پروژه خط انتقال آب دریا، سرانجام به بار نشست.

ابراهیم عزیزی دوشنبه ۱۶ اسفند در رابطه با این تفاهمنامه به خبرنگاران گفت: همزمان با سالروز میلاد با سعادت امام حسین (ع)، با حضور اوجی و خاندوزی وزرای نفت و اقتصاد و دارایی، قرارداد پروژه بزرگ خط انتقال فرآورده های نفتی به استان فارس میان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و بانک تجارت به امضا رسید.

او با بیان اینکه در حال حاضر ۷۰درصد فرآورده های نفتی به وسیله تانکرها از طریق جاده ها به استان فارس منقل می شوند، افزود: با ایجاد این خط لوله ظرفیت فرآورده های نفتی به ۲۵۰میلیون لیتر خواهد رسید ضمن اینکه  کاهش مخاطرات جاده ای از مزایای این پروژه بزرگ خواهد بود.

رئیس فراکسیون جنوب کشور مجلس در خصوص زمان بندی انجام این پروژه نیز گفت: این پروژه از محل منابع داخلی و اعتبارات بانکی در سال ۱۴۰۱ آغاز و ظرف ۴سال به بهره برداری خواهد رسید.

عزیزی ادامه داد: در این پروژه شاهد احداث ۴۰۰کیلومتر خط لوله از مهرآران هرمزگان به شیراز خواهیم بود که در طول مسیر دو تلمبه خانه، یک پایانه ویک انبار نفت جدید در فسا احداث و در نهایت توسعه  انبار نفت شیراز رقم خواهد خورد.

نماینده شیراز و زرقان در خصوص اهداف این پروژه بزرگ نیز گفت: تامین کسری و توزیع سوخت مورد نیاز استان فارس، استفاده از خط لوله به عنوان جایگزین حمل و نقل جاده ای و افزایش سهم انتقال فرآورده از طریق خط لوله از جمله اهداف این پروژه است.

او همچنین اظهار داشت: کاهش تردد جاده ای، کاهش مصرف سوخت و کاهش هزینه های عملیاتی اعم از جاده ای و خط لوله و کاهش مخاطرات جاده ای و جنبه های زیست محیطی از دیگر اهداف مهم این پروژه خواهد بود.

به گفته عزیزی این پروژه موجب افزایش حجم ذخیره سازی فرآورده های نفتی در فارس با رعایت ملاحظات پدافند غیر عامل نیز می شود.

عزیزی همچنین گفت: پس از پروژه بزرگ خط انتقال آب دریا به استان فارس که تیرماه امسال اجرایی شد، پروژه خط انتقال فرآورده های نفتی دومین پروژه بزرگی بود که در مجلس یازدهم دنبال کردیم.

نماینده شیراز و زرقان در مجلس با اشاره به اهمیت پروژه‌های بزرگ و تاثیر آن بر رشد و توسعه، خاطرنشان کرد: ما از همان ابتدای مجلس یازدهم با پیگیری های مستمر و نامه نگاری های متعدد، این دو پروژه حیاتی را مد نظر داشتیم که به لطف خدا و تلاش جدی، بالاخره در سال ۱۴۰۰هر دو به نتیجه رسید.